De KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds

Met de KunstKoop kunnen particulieren kunst op afbetaling kopen bij meer dan honderd galeries verspreid over Nederland zonder dat zij rente hoeven te betalen. Als u een renteloze lening afsluit via de KunstKoop betaalt u namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar lost u af in maandelijkse termijnen. Het Mondriaan Fonds neemt de rente voor zijn rekening. 100% kunst & 0% rente. Sinds 1997 maakten meer dan 48.900 kopers gebruik van de KunstKoop en kochten voor ruim 158 miljoen euro aan kunstwerken.

 • De regeling geldt voor kunstwerken (minimumprijs 750 euro) die gemaakt zijn ná 1945 door nog levende kunstenaars.
 • De lening bedraagt maximaal 7.500 euro per kunstwerk. Kost het kunstwerk meer, dan voldoet de koper het resterende bedrag zelf.
 • De aanbetaling bedraagt minimaal 10 procent van de prijs, met een maximum van 450 euro. Voor werken met een kostprijs boven 7.450 euro gelden hogere aanbetalingen.
 • De looptijd van de lening is maximaal drie jaar. Er kan altijd zonder extra kosten vervroegd worden afgelost.
 • De koper betaalt minimaal 22,50 euro per maand aan aflossing.
 • ABN AMRO bepaalt of de lening wordt toegekend. Toetsing en registratie van de lening bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel maken deel uit van de procedure.
 • Kunst in oplage zoals zeefdrukken en litho’s moet aan bij de galeriehouder bekende eisen voldoen.
 • Twee grenzen kunnen niet overschreden worden: de regeling is van toepassing voor particulieren in de leeftijd van 18-75 jaar.

KunstKoop in vier stappen:

 1. U besluit om een kunstwerk te kopen bij Wanders Modern & Fine Art.
 2. U sluit met ons een koopovereenkomst en doet een aanbetaling.
 3. Daarna verzendt u het aanvraagformulier voor de lening naar ABN AMRO. Die bericht u of de lening wordt verstrekt. Als dit het geval is, ondertekent u het leencontract.
 4. ABN AMRO betaalt het totaalbedrag van de lening dan rechtstreeks aan Wanders Modern & Fine Art. De rente van de lening wordt voor u door het Mondriaan Fonds aan ABN AMRO betaald.

Wilt u meer informatie over de KunstKoop en berekenen wat de aflossingsbedragen voor een specifiek kunstwerk zijn, klik dan hier.