Frank E Hollywood

(NL)

Frank E Hollywood is een bekende Amsterdamse kunstenaar die geregeld in de media verschijnt. Hij was onder meer te zien in ‘Sterren op het Doek’, als presentator in ‘Naakt’ en tevens als docent in ‘Dreamschool’. Daarnaast is zijn werk meerdere malen besproken in o.a. RTL Boulevard.

Inmiddels verkoopt hij zo’n 90% van zijn werk aan het buitenland. Hij exposeerde onlangs nog in London, New York, Karlsruhe, maar uiteraard wordt thuisbasis Amsterdam niet vergeten. Onlangs zijn er een aantal werken van hem verkocht in Denemarken: “In het buitenland ben ik toch een soort tropische verrassing.”

Frank studeerde aan de St. Joost waar hij al vroeg de grenzen opzocht tussen vrije kunst en commercieel werk. Hij is niet bang voor populaire thema’s en menigeen ziet in hem een mix tussen Andy Warhol en Gustav Klimt. Op Franks doeken komen symbolisme en popcultuur samen. “Mijn schilderijen zijn altijd meer dan je ziet. Kunst heeft diepere lagen en door die lagen krijgt het pas betekenis. Dát is de kunst. Het is de vertaling van een gedachte naar beeld.”

De kunst van Frank toont ook vaak een spanningsveld tussen toekomst en verleden. Hij schept geen geromantiseerd beeld van het verleden. Integendeel, hij put uit de collectieve visuele geschiedenis om een echt modern beeld te creëren. Franks werk laat zijn toekomstige ideeën zien over de kunst. Nostalgische afbeeldingen worden gerecycled, waardoor iets moderns en unieks wordt gecreëerd.

Website: www.frankehollywood.com

All artists
Request information